KEUZE VAN HET PLAMUUR TYPE

ARTALIS Chaux Creatina ARTALIS Chaux Creatina
Pierre Fabry Pierre Fabry

KEUZE VAN HET PLAMUUR TYPE

Het is niet altijd gemakkelijk om te kiezen voor het ene of het andere type plamuur. Dit omdat het esthetische resultaat en de technische keuzes vaak gerelateerd zijn. ARTALIS is er om u te adviseren: kiezen voor de juiste plamuur in functie van de doelruimte en de eigenschappen van de ondergrond.

ARTALIS biedt een scala aan van natuurlijke plamuren op kalk- of kleibasis en moderne technische plamuren, zoals Mortex, dat de cement-kalk basis combineert met hoogwaardige polymeer harsen.

Als de technische kwaliteiten en de robuustheid van nieuwe formules niet kunnen worden aangetoond, dan bieden de talrijke creatieve mogelijkheden van de oude soorten plamuur een uitweg ook omdat ze gemakkelijk aan de gevraagde situatie kunnen worden aangepast.

Een monster zegt meer dan 1000 woorden! Aarzel niet om ons te ontmoeten om de krachten en de beperkingen van elke plamuursoort te ontdekken, afhankelijk van uw eisen aan uw project.

 

ONS ADVIES

  • Reserveer kalkplamuur voor decoratieve projecten met een hoge esthetische waarde, oude ruimtes, extreem doffe resultaten en de gebouwen die een sorpele en/of ademende bekleding vragen.
  • Geef de voorkeur aan waterdichte en resistente plamuren zoals Mortex voor wasgelegenheden, vochtige lokalen, vloeren, aanrechtbladen en veel gebruikte muren (horeca, vergaderzalen, hallen, enz…)
  • Reserveer klei voor kamers en leefruimtes die minimaal worden blootgesteld waar de prestaties van klei, de ademende werking, de thermische- en waterregulerende prestaties veel invloed hebben op de kwaliteit van de ruimten, en dus de kwaliteit van het leven