Wie zijn we?

Gepassioneerde ambachtslieden

De alchemie van het pleiserwerk is het associëren van de gevoel, het materiaal en de stijl.

Pierre Fabry

Pierre Fabry

Sinds 2005, combineert ARTALIS de ervaring en kennis van verschillende onafhankelijke ambachtslieden, gespecialiseerd in decoratieve kunsten.
Zijn stichter, Pierre Fabry, heeft het ARTALIS-project ontwikkeld in uitbreiding op zijn beeldhouwkunstactiviteit (www.pierrrefabry.be) om te voldoen aan de groeiende vraag van decorateur architecten.

Sindsdien beleeft hij een gepassioneerde ervaring met de creatie van plamuren en de restauratie van erfgoed.
Hiervoor laat hij zich inspireren door de grote Europese traditie van decoratieve kunsten, inclusief moderne projecten.

ARTALIS ontwerpt haar pleisterwerken en past ze toe op muren, vloeren en meubels en dit met de meest nobele en natuurlijke materialen of met de meest actuele technische producten op de markt.

De materiaalontwerpers beogen een niet alledaagse stilistische aanpak, waardoor elk project gekenmerkt wordt door een opmerkelijke uniekheid en exclusiviteit, vaak gevoed door de betrokkenheid van elke klant.

In de afgelopen jaren zijn de decoratiesector en de ontwerpers op zoek naar modellerings- en hersteltechnieken die dicht bij de traditionele kennis staat, maar inspeelt op vooruitgang en de voordelen van efficiëntere en moderne technieken, zoals het rationeel gebruik van polymere hulpstoffen.

Kalk, klei, waterdichte plamuren, Mortex, muurschilderingen en schilderijen bieden zo veel onverwachte verrassingen, waar de kunst van de afwijking bijdraagt aan het tijdloze plezier van de plamuren en zo het creatieve universum voedt.

Om in te spelen op de mogelijkheden van de verschillende materialen, de voordelen, en de persoonlijke dimensie die door de klant wordt gezocht, biedt ARTALIS natuurlijke plamuren op basis van zuivere klei, luchtkalk, hydraulische kalk of cement aangevuld met quartz en minerale bindmiddelen, zoals marmeren poeder. Maar ook specifieke technische plamuren, met hoge flexibiliteit of grote waterdichtheid, zoals Mortex.